provedba projekta “KORAK PO KORAK-Podrška obiteljima djece s teškoćama u razvoju na otoku Braču” sufinanciranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

provedba projekta “KORAK PO KORAK-Podrška obiteljima djece s teškoćama u razvoju na otoku Braču” sufinanciranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

04/04/2023 VIJESTI 0
U tijeku je provedba projekta “KORAK PO KORAK-Podrška obiteljima djece s teškoćama u razvoju na otoku Braču” sufinanciranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Planiranim aktivnostima Udruge u šestomjesečnom periodu osigurat će se kontinuitet edukacijsko-rehabilitacijskih postupaka, osvijestiti različitosti i ojačati kapacitete obitelji da se adekvatnije nosi sa svakodnevnim izazovima. Izvoditeljice u projektu su defektolog Venci Vuković i psiholog Anamarija Šesnić.
Defektološki program uključuje individualni rad s djecom na poboljšanju socijalne, komunikacijske, spoznajno vizualne i socijalne vještine te savjetovanje roditelja.
Psihologijski program uključuje:
1.Individualni rad, koji će uključiti procjenu djetetovih mogućnosti, i savjetovanje roditelja o tome kako se nositi s konkretnim teškoćama na koje nailaze pri odgoju svog djeteta i pronalaženju rješenja za različite situacije.
2. Radionice za obitelji naših članova koje će im omogućiti prepoznavanje i razrješavanje emocija te razumijevanje izazova s kojima se suočavaju. Usmjerit će se pozornost i na jačanje obiteljskih resursa za suočavanje s preprekama na koje obitelji nailaze.
U grupnom radu, kroz različite oblike interakcije, nastojat će se pronalaziti korisna rješenja za mnoge prigode.
Psihologica je individualno upoznala roditelje i djecu te je prvoj grupi naših članova ponuđena prva radionica: ŠTO KADA OTKRIJEMO DA JE NAŠE DIJETE DRUGAČIJE?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.