Udruga “Brački pupoljci” – Dobitnici nagrade: Grb grada Supetra

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju

Udruga “Brački pupoljci” – Dobitnici nagrade: Grb grada Supetra

28/06/2018 VIJESTI 0

 

Dobitnik nagrade Grba Grada Supetra

UDRUGA RODITELJA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU „BRAČKI PUPOLJCI“

za razvoj mreže podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima te rad na poboljšanju kvalitete života djece i njihovu integraciju u redovne odgojno-obrazovne institucije
Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju ,, Brački pupoljci” nastala je 2009. godine, iz velike želje mladih obitelji da svojoj djeci s poteškoćama osiguraju što kvalitetniji život na rodnome otoku.. Osnivanjem udruge, omogućena je podrška čitavim obiteljima kroz obiteljsku terapiju, djeca brže i lakše dolaze do potrebnih terapija i usvajaju znanja potrebna za integraciju u redovne škole i vrtiće, roditelji razmjenjuju iskustva i rade prve korake u nalaženju različitih oblika pomoći. Kroz projekt ministarstva obrazovanja i znanosti Udruga osigurava svojim članovima i pomoćnike u nastav, te u suradnji sa obrazovnim institucijama uspješno integrira svoje članove u redovne odgojno-obrazovne sustave na otoku.
Udruga ima 40 štićenika različite dobi, s poteškoćama koje variraju od onih u učenju i ponašanju, pa do težih poput celebralne paralize, down sindroma, pervazivnih razvojnih poremećaja, autizma i teške mentalne retardacije. S djecom rade dva logopeda, učiteljica razredne nastave, psiholog i fizioterapeut, a uz pomoć roditelja i donatora opremljena je senzorna soba za rad terapeuta na senzornoj integraciji djece. Prikladno uređene prostorije u Splitskoj, ustupljene na korištenje od Grada Supetra, opremljene didaktičkim materijalima, omogućile su kvalitetan i efikasan rad, provođenje postojećih i kreiranje novih projekata i programa udruge. Prošle je godine Grad Supetar, kao prijatelj i velika podrška „Bračkim pupoljcima“ opremio i predao na korištenje još jednu prostoriju u sklopu zgrade u Splitskoj.
Od početka djelovanja do danas, Udruga neprestano napreduje i razvija nove, kvalitetne programe za pomoć djeci i roditeljima. Sve poslove – od pisanja projekata do vođenja knjiga, s puno srca volonterski obavljaju roditelji djece članova udruge, a svoje programe financiraju kroz sudjelovanje na natječajima, članarine i donacije, a najviše akcijama humanitarnog karaktera, koje se na Braču već tradicionalno održavaju svake godine. Tijekom 2014. i 2015. godine putem vladine udruge „Zaklada za djecu Hrvatske“, realizirali su projekt vrijedan 200 tisuća kuna koji je uvelike pomogao njihovu radu kroz opremanje tehnologijom, dijagnostičkim testovima i didaktičkim materijalima, te plaćanje nužnih terapija korisnicima.
Nemjerljiv je doprinos udruge „Brački pupoljci“ poboljšanju života djece s poteškoćama u razvoju na otoku Braču. Ova posebna djeca zbog školovanja i potrebnih terapija više se ne moraju izdvajati iz svojih obitelji i živjeti u institucijama izvan svoga otoka. Udruga je razvila pravu mrežu podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, a Bračani, svjesni važnosti „Bračkih pupoljaka“ , iz sveg srca podržavaju njihov velik trud i rad.
Čestitam!🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.